dijous, 10 de desembre de 2015

ELS ARQUERS TAMBÉ PARLEN: MARINA LÓPEZ ARÍS

Per: Jaume Montull Rué

I per aquesta setmana també s'han volgut sotmetre dos grans arquers al nostre test


Nom de l'arquer i sobrenom que rep dins el tir amb arc:
MARINA LÓPEZ ARÍS
Edat: 27 anys
Temps que porta com arquer: Des de 2012
Associació o Club al que pertany: Tir Esportiu Mataró
Pàgina web de l'associació o Club al que pertany: www.eltem.es


25 senzilles preguntes


1. Com decideix ser arquer, fou meditat o tal vegada la curiositat de provar alguna cosa nova:

Sempre he tingut molta curiositat pel tir amb arc i tot lo relacionat amb l'època medieval, i de ben petita jugava a fer d'arquers amb qualsevol pal que trobés. En un casal d'estiu quan tenia uns 8 anys, vaig tirar per primera vegada amb un arc de veritat (i casualment en dianes 3D) i recordo que el monitor em va dir "uff.. tu de gran seràs perillosa com arquera!!". Al 2012 vaig decidir fer un curs d'iniciació... i fins ara.

2. Quin es el tipus d'arc que fa servir més habitualment:

El longbow, sempre.

3. Amb una frase breu, quin sentiment li produeix sentir-se arquer:

Llibertat, de poder sentir el teu propi instint a través del teu arc i en plena natura.

Els que tirem instintivament (encara que la majoria no s'ho creguin), tenim el privilegi de poder deixar la ment en blanc, sense apuntar, ni calcular, ni res... simplement observant el nostre objectiu, i deixant anar la fletxa sense saber exactament com ho has fet. I quan ho aconsegueixes, és una sensació única, i realment emocionant. La teva ment et pot enganyar, però el teu instint mai ho farà.


4. Quants arcs té a casa seva. Descrigui’ls, modalitat, etc:

Dos arcs, el meu primer longbow Falco (amb el qual vaig començar) i el meu estimat longbow Udol, personalitzat i dissenyat per Diomar Bows.

5. La pregunta més estranya per part d’un espectador quan està tirant amb arc:

"Les fletxes de fusta.. poden travessar una persona?"

6. Breument, una anècdota curiosa que hagi viscut amb el tir am arc:

Buffff... moltes!! Una d'elles: en una tirada de bosc, les meves companyes de patrulla i jo ens vam desviar del camí, ens vam separar, i quan jo vaig tornar al circuit em vaig adonar de que elles no hi eren... perquè s'havien perdut. I em vaig quedar esperant allà, tota sola, voltant entre la resta de patrulles d'arquers, i lo pitjor de tot... sense el meu arc, perquè se l'havien endut!! jajajaja va ser una sensació molt estranya...


7. Amb quin tipus de personatge arquer real, històric o de ficció se sent més identificat i per què:

Amb Robin Hood, perquè és un arquer bosquimà... i m'agradaria ser com el Légolas del Senyor dels Anells, per tenir el buirac sempre ple de fletxes!

8. El seu millor moment amb un arc a la mà:

És complicat dir-ne només un. Per mi els millors moments són en les finals dels campionats. La pressió, els nervis, l'autoexigència... fan que tot sigui molt més intens. Aconseguir fer un 10 en un moment així.. és espectacular! I també ho va ser el dia que li vaig fer un robin al meu estimat mestre!!

9. Que guarda més en el seu armari, roba d'arquer o roba de carrer:

Entre camisetes dels clubs, tèrmiques, polars... dec tenir un 50% de cada!


10. La fletxa o la ploma d'escriure, esculli a entre aquests dos objectes com a arma més letal:

La fletxa... però crec que la pitjor arma és la paraula.

11. La seva tirada o competició favorita:

El campionat de Catalunya de Bosc al TEM del 2014, on el Jordi Lorenz i jo vam quedar campions, i va ser el primer cop que vam poder celebrar i compartir les nostres medalles junts com a parella.

12. El perquè de ser arquer:

Perquè és una filosofia de vida. La intuïció, l'autocontrol, la confiança, la persistència... ser arquer vol dir superar-se a un mateix i conèixer els teus propis límits.

13. Bosc, camp, sala, aire lliure, quina modalitat prefereix:

Bosc, sens dubte. Cada modalitat té el seu què, però en el bosc és on es pot gaudir de la natura amb dianes més realistes, que permeten treure el nostre instint caçador, sense haver de ferir mai a cap ésser viu.

14. Robin Hood, Guillem Tell o un indi quin terme ha escoltat més vegades mentre tira amb arc:

Robin Hood

15. Un plaer de ser arquer:

L'ambient amb bona companyia... els esmorzars a primera hora, els dinars després de les tirades, les nits de festa... encara que faci fred, calor, plogui o nevi, o caigui una bona calamarsada... sempre és un plaer anar a tirar amb arc!!

16. Que afegiria al tir amb arc en el nostre país:

És un esport molt poc reconegut, i la modalitat de bosc encara menys. S'hauria de fer conèixer una mica més en els mitjans públics, i també a les escoles.


17. Per el contrari que trauria:

Algunes normatives bastant absurdes. Com per exemple, haver de tapar mig arc amb cinta adhesiva perquè els dissenys tan bonics de certs fabricants d'arc no siguin acceptats per alguns.


18. En una paraula, com catalogaria l'estat del tir amb arc en aquest país:

Bé, però la gestió econòmica de la federació és prou millorable.

19. Alguna cosa referent al tir amb arc que cregui deuria ser més considerada:

Les subvencions s'haurien de repartir d'una manera més equitativa. No és just que a nivell nacional, un arquer de la modalitat olímpica rebi moltes més ajudes i un arquer de bosc no en tingui ni per pagar-se la gasolina. S'haurien de valorar més els esforços i sacrificis que fem els arquers per poder competir.

20. Esculli entre aquests mètodes de comunicació la millor forma d'entendre el tir amb arc (Literatura, Documentals, Cinema, Boca a boca, Conferències, Exposicions, Manuals):

En persona sempre és més efectiu.

21. Respon a la anterior pregunta afegint-hi a les opcions la de experimentar per un mateix el tir amb arc:

Crec que la millor manera per entrar al món del tir amb arc és provant-ho. Caldria fer més demostracions i deixar que la gent pugui agafar un arc per primer cop en la seva vida. Tots sabem que després de tirar una fletxa, sempre en voldrem tirar una altra!


22. Per què recomanaria el tir amb arc:

Perquè és un dels esports més nobles i més antics amb molta història, que pot ser practicat per tothom i de totes les edats. I és saludable tan a nivell físic, com a nivell mental i personal.


23. Quan entrena, prefereix fer-ho sol, per a estar més concentrat o amb companyia:

Amb companyia sempre és millor. I si a més, el teu mestre també és la teva parella... és perfecte!!

24. Si no hagués estat arquer, quin esport l'agradaria fer:

Equitació i esgrima.

25. De manera lliure, voldria afegir quelcom sobre el tir amb arc:

Per a mi el més important en aquest esport és gaudir del teu arc i de cada fletxa que tiris. Els que estem en competicions, sovint ens trobem amb altres arquers que abandonen totalment aquest objectiu, i es centren únicament en les puntuacions i en les medalles que guanyen. I és una llàstima. A mi m'agrada competir, però si no tiro amb bones sensacions, per a mi la puntuació no té cap mena d'importància. He guanyat competicions i no he estat satisfeta de com he tirat, i en altres que no he guanyat res, he estat molt contenta de com he tirat. El que vull dir amb això, és que intentem no perdre l'essència del tir amb arc, perquè si només s'està pendent de guanyar als altres... no es gaudeix mai. Lo millor és lluitar amb un mateix, i passar-s'ho bé!!

Una abraçada arquera per a tots!!Gràcies Marina, igualment una abraçada per a tu

Cap comentari:

Publica un comentari