dimecres, 2 de desembre de 2015

ELS ARQUERS TAMBÉ PARLEN: JOSEP BARCELÓ GARCIA

Per: Jaume Montull Rué

Inaugurem una nova secció en la nostra web per a conèixer i apropar-nos una mica més als arquers que tenim en aquest país que hem anomenat "ELS ARQUERS TAMBÉ PARLEN"

Mitjançant un test de 25 senzilles preguntes, sabrem qui son alguns dels arquers, com van iniciar-se i que pensen tot ajudant-nos a conèixer millor aquest esport.

En aquest cas la iniciem amb un gran arquer, gran amant dels arbres i la naturalesa i a qui li donem les gracies per la seva col·laboració mentre esperem que tots i pugueu col.laborar.

Així doncs, comencemNom de l'arquer i sobrenom que rep dins el tir amb arc:
JOSEP BARCELÓ GARCIA
Edat: 58 anys
Temps que porta com arquer: Des de 1987
Associació o Club al que pertany: Tir Esportiu Mataró TEM
Pàgina web de l'associació o Club al que pertany: www.eltem.es
Pàgina web pròpia: www.arcobosque.com25 senzilles preguntes
1. Com decideix ser arquer, fou meditat o tal vegada la curiositat de provar alguna cosa nova:

Durant 10 anys vaig ser tirador d'arma de foc, fins que un dia van aparèixer uns arquers al meu club. Fart de la claustrofòbia de les galeries i del tir de precisió que ja no m'aportava res, vaig veure una porta oberta a un nou repte que al mateix temps faria possible estar en contacte amb la natura, el tir amb arc de bosc.

2. Quin es el tipus d'arc que fa servir més habitualment:

Els arcs que utilitzo mes amb diferencia son un recorbat i un longbow de la casa Black Widow Bows dels EEUU. Potser el que mes utilitzo actualment es el recorbat Blackwidow PMA V Ironwood, un arc d’unes 50 lliures de potencia per la meva apertura de 29“


3. Amb una frase breu, quin sentiment li produeix sentir-se arquer:

Llibertat i una possibilitat de conèixer millor com es un mateix.

4. Quants arcs té a casa seva. Descrigui’ls, modalitat, etc:

Cinc Longbows, quatre Recorbats de caça i un arc oriental, actualment tots son arcs tradicionals.

5. La pregunta més estranya per part d’un espectador quan està tirant amb arc:

Rodejat sempre d'altres arquers no m'han fet preguntes estranyes, si moltes referent a com poden millorar el seu tir amb arc.

6. Breument, una anècdota curiosa que hagi viscut amb el tir am arc:

Estar ensenyant a tirar a un aprenent (adult) fins que desprès de mes d'una hora assabentar-me que no hi veia d'un ull, en fi, son coses que caldria saber abans de començar, encara no entenc per que va tardar tant en fer m'ho saber.

7. Amb quin tipus de personatge arquer real, històric o de ficció se sent més identificat i per què:

Robin Hood. Robin Hood, es un arquer que viu al bosc, utilitza arcs tradicionals que son els que mes m’agraden i també òbviament pel fet de protegir a la gent mes desvalguda, cosa que no fan els nostres politics

8. El seu millor moment amb un arc a la mà:

Al iniciar l'any, faig una petita cerimònia de llançament d'una fletxa a un indret molt alt que conec de fa molts anys, amb aquest fletxa faig honor als amics i familiars que ens han deixat i al mateix temps celebro la vida que per si mateixa es el mes valuós que tenim.

9. Que guarda més en el seu armari, roba d'arquer o roba de carrer:

Roba de carrer més quantitat per motius laborals.

10. La fletxa o la ploma d’escriure, esculli a entre aquests dos objectes com a arma més letal:

La ploma d'escriure amb tota seguretat, les paraules poden fer ferides mes profundes, per cert... escriure amb ploma es una altre de les meves dèries.

11. La seva tirada o competició favorita:

Ja fa anys que no vaig a competicions, como a molt alguna tirada social, no m’interessen les normatives actuals que estan transformant el tir de bosc en un tir de camp encobert.


12. El perquè de ser arquer:

Perquè ha sigut una elecció nascuda del propi desig, per el seu atractiu i els seus reptes, m'agrada competir contra mi mateix, no contra altres arquers i com ja he dit em permet estar en contacte amb la natura, el bosc es casa meva.

13. Bosc, camp, sala, aire lliure, quina modalitat prefereix:

Bosc exclusivament, sala i aire lliure seria tornar al tir de precisió que ja vaig experimentar amb les armes de foc, massa estàtic i repetitiu, no m'atrau en absolut, només per entrenar.

14. Robin Hood, Guillem Tell o un indi quin terme ha escoltat més vegades mentre tira amb arc:

Robin Hood

15. Un plaer de ser arquer:

Conèixer altra gent que comparteix el mateix sentiment per els arcs i el bosc

16. Que afegiria al tir amb arc en el nostre país:

Promocionar-lo a les escoles.

17. Per el contrari que trauria:

Personatges nefasts com algun president de federació, i algunes normatives absurdes imposades al tir de bosc.

18. En una paraula, com catalogaria l'estat del tir amb arc en aquest país:

Espanya i Catalunya tenen molts bons arquers, arquers que amb els seus diners i esforç han arribat molt lluny, potser les administracions haurien de aprofitar aquesta circumstancia, el problema es que el tir amb arc es un esport que no apareix als medis, altres esports estan també ignorats, per això la gent es sorprèn quan veu un arquer disparar les seves fletxes en alguna exhibició.

19. Alguna cosa referent al tir amb arc que cregui deuria ser més considerada:

El potencial del autèntic tir de bosc, que es la via d'entrada de molts futurs arquers, fomentar les tirades socials i d'altres proves com sempre s'ha fet a Catalunya, no tot es tracta de fabricar campions, que ja els tenim.

20. Esculli entre aquests mètodes de comunicació la millor forma d'entendre el tir amb arc (Literatura, Documentals, Cinema, Boca a boca, Conferències, Exposicions, Manuals):

El tir amb arc es una activitat que s'ha d'experimentar, res te a veure amb el que veiem a les pel·lícules, no diré documentals o literatura per que no n'hi ha de rellevants al nostre país.

21. Respon a la anterior pregunta afegint-hi a les opcions la de experimentar per un mateix el tir amb arc:

Veure un arquer disparar les seves fletxes te el seu atractiu per qui ho desconeix, però el veritable verí està en provar-lo, es una infermetat de les bones que afortunadament no tenen cura en la majoria de vegades.

22. Per què recomanaria el tir amb arc:

Per que a mes de fer un esport, el tir amb arc et permet al llarg del temps conèixer com ets realment i a partir del coneixement anar-te polint com a ser humà.

23. Quan entrena, prefereix fer-ho sol, per a estar més concentrat o amb companyia:

Al principi necessitava d'altres arquers i mestres, amb els anys se com haig d'entrenar i ho faig sol, a mes de tirar amb arc al bosc exerceixo la introspecció que em dona la coherència necessària per viure uns temps cada vegada mes competitius i complexes.

24. Si no hagués estat arquer, quin esport l'agradaria fer:

Crec que el Golf, també estàs tu sol amb un problema que has de resoldre, aprendre a controlar la teva ment, hi ha moltes similituds.

25. De manera lliure, voldria afegir quelcom sobre el tir amb arc:

Que si no existís s'hauria d'inventar, per sort una activitat de caça i de guerra ancestral ha esdevingut una possibilitat de conèixer-nos i créixer com a persones, a mes de ser molt divertit, es un esport que pots fer sol, amb la família o els amics des de d'infantesa fins una avançada edat, el tir amb arc s'emmotlla a cada persona.


Per part nostra donar novament les gracies a Josep Barceló, que ha estat el primer en col.laborar en aquesta nova iniciativa i li dessitgem el millor que es pot desitjar a un arquer: BONES FLETXES !!!


Cap comentari:

Publica un comentari