diumenge, 27 de desembre de 2015

CAOL 2015 - II OPEN DELS INNOCENTS (27-12-2015)

Per: Jaume Montull Rué
27 DE DESEMBRE DE 2015

Durant tot un any hem esperat amb moltes ganes i il·lusió per a fer una nova edició, la segona, del ja conegut per tots Open dels Innocents, tirada que tant d'èxit va tenir en l'edició anterior i que novament ens permetria tornar a reunir una bona colla de companys arquers i amics per passar una molt bona jornada tirant fletxes i fer una mica d'esport per a començar a baixar els torrons d'aquestes festes nadalenques.

De bon matí encara fosc i mancant temps encara per la sortida del sol, obrirem les nostres instal·lacions per a començar a preparar la jornada. Aprofitant la generosa aportació de l'Ajuntament d'Olivella de magdalenes i xocolata calenta rera la barra començarem a preparar l'esmorzar per anar agafant forces i a escalfar-nos una mica. No es que fes fred, que no en feia, però si que hi havia molta humitat.

En poc temps van anar arribant vehicles que ompliren ràpidament la nostra zona d'aparcament i una bona part de l'exterior del recinte. Del seu interior sortien arquers vinguts de tot arreu que es saludaven entre ells força efusivament i tot fent bromes una vegada es retrobaven i que ja una fetes les salutacions de costum ompliren també la zona d'esmorzar.

Ja amb el cos ple, més desperts i revifats una vegada tingueren ja
muntats els arcs van començar a fer els primers escalfaments i tirs a les dianes.
Mentrestant anaren arribant també els arquers més tardans que immediatament es posaven a escalfar i a treure's la son de bon matí.

Acabat l'escalfament es reuní a tot el grup d'arquers per a fer les patrulles. Recordem que aquest Open dels Innocents consta d'un recorregut de bosc 3D i dues sorpreses més que al llarg d'aquesta crònica ja anirem desvetllant.. Una vegada assignades les patrulles a tothom va començar el torneig.

El sol va començar a sortir i a escalfar el dia. El recorregut va anar força bé i sense incidències, no com a l'últim torneig de fa dues setmanes en que un servidor, per culpa d'una relliscada, es trencà el cúbit i el radi de la mà. Aquí va anar tot bé i les 24 dianes de que consta el circuit es feren en un temps ben normal i amb tranquil·litat.

Al igual que vam fer l'any passat després del recorregut de bosc, una vegada repassades les puntuacions i de prendre algun que d'altre refrigeri vam començar amb una de les sorpreses de les que hem parlat abans, el tir de l'innocent.

El tir al pou o a l'innocent, en el nostre cas, consisteix en tirar la fletxa ben enlaire per encertar un objectiu situat a terra quan aquesta acabi per caure.

És un tir complicat que requereix precisió i força càlcul en la paràbola per a poder encertat o almenys apropar-se a la diana i en el nostre cas, de tots els arquers que ho van provar tirant tres fletxes cadascú només un va poder encertar la diana, tal i com es veu en la foto de l'esquerra.

I ja per a finalitzar del tot les activitats de tir amb arc, l'última de les sorpreses i novetat d'aquest any va ser el desafiament del "dimoni de Tasmania" personatge molt conegut dels dibuixos animats i que aquí es presentava com una figura d'uns cinquanta centímetres d'alçada, d'actitud desafiant i d'estructura totalment metàl·lica que prometia a qui encertes la fletxa en l'únic lloc possible, un espai d'uns sis centímetres situat a la boca lliure de metall, la satisfacció de no haver trencat cap fletxa i poder guanyar un lot de Nadal

Val a dir que tots els arquers ho van provar de manera voluntària, uns tirant més o menys fletxes però només dos van aconseguir encertar-li fent un posterior desempat per a determinar el guanyador. Dels demés arquers, les restes de les fletxes trencades parlen per si soles.

Seguidament vam donar els trofeus als guanyadors del recorregut de bosc de totes les categories així com un lot de Nadal al guanyador del tir al pou o de l'innocent i un altre lot amb un bon pernil al guanyador del desafiament contra el dimoni de Tasmania.

Vam acabar la jornada sortejant un bon grapat de lots de Nadal i ampolles de cava per els arquers participants i oferint a tots els assistents un suculent pica-pica que va ser molt celebrat per tothom.


Mes fotos de la tirada a:

Cap comentari:

Publica un comentari