dijous, 2 de setembre de 2010

MANUALS DE TIR AMB ARC


Per: Jaume Momtull Rué

manual de tiro con arco-kathleen m. haywood-catherine f. lewis-9788479022297MANUAL DE TIR AMB ARC
Catherine F. Lewis, Kathleen M. Haywood
Tutor
168 pàgines
Idioma: Espanyol
ISBN: 8479022299 ISBN-13: 9788479022297

Llibre de formació molt complet. Gràcies a la quantitat de detalls i la progressió expositiva, el lector podrà aconseguir sense cap dificultat el nivell de perícia que desitgi en aquesta pràctica esportiva.


Iniciación al Tiro con ArcoINICIACIÓ AL TIR AMB ARC
Autor: MANUEL J. SALAZAR
142 Pàgines
Data: 1997.05.15
ISBN: 84-85977-61-0

Manuel Salazar és Doctor en Educació Física i Professor de Tir amb Arc. Objectius del llibre. Petita història de l'arc. L'arc: tipus i elements. La fletxa. Accessoris. Elecció de l'arc i la fletxa. Regulació. Reparacions. Tècnica general. Tècnica elemental de tret. Consideracions en l'ensenyament del tir amb arc. Documentació i llicències. Fitxes de tir amb arc

TIRO CON ARCO. TECNICA, MECANICA Y PLANIFICACION DEL ENTRENAMIENTOTIR AMB ARC. TÈCNICA, MECÀNICA I PLANIFICACIÓ DE L'ENTRENAMENT
Autor: EDUARDO JIMÉNEZ ÁLVAREZ
315 Pàgines
Data: 1988.12.30
ISBN: 84-85977-50-5

Com és la tècnica. Anàlisi dels malucs cinètica de cames i pelvis: diferents casos d'alineament. Anàlisi de la col.locació del cap i del braç de corda. Anàlisi de l'anclatge. Anàlisi del braç de l'arc. Anàlisi del mecanisme de tret: la solta. Anàlisi del peu. Anàlisi dels fonaments físics de l'equilibri i del tir. Moviment balístic. Anàlisi de la visió. Metodologia de l'entrenament tècnic. Mecànica. Anatomia aplicada i repertori d'exercicis per músculs del cos. Planificació i sistematització, tècnica i física, l'entrenament. Necessitats físiques d'un tirador amb arc. Planificació mensual. Fitxes de control.

TIR AMB ARC DE COMPETICIÓ Arc Recorbat
Autor: TOMAS CERRA
163 Pàgines
ISBN: 84-605-2484-1
2 ª Edició

Tot el que vostè ha de saber sobre el tir de Olímpic de Competició, la seva Tècnica Moderna i l'ajust del Material, escrit per Tomàs Cerra. Probablement el millor entrenador espanyol de tots els temps.

LA CAÇA AMB ARC
Domínguez Boza, Moisès
Editorial Hispano Europea, S.A.
224 pàgines
Idioma: Espanyol
ISBN: 8425511992 ISBN-13: 9788425511998

Aquest llibre, dirigit a aquells arquers que pretenen aventurar-se en les arts de la caça amb arc, descobreix amb tot luxe de detalls com es pot practicar legalment. Amb ell descobriran des dels principis més bàsics fins a les tècniques més avançades.

- La arqueria tradicional
- El modern arc de politges
- La fletxa
- Les puntes de caça
- L'equip del caçador arquer
- Mimetisme visual
- Llocs i posicions de tir
- Principis generals de la caça amb arc
- Reconeixement de les àrees d'activitat
- L'efectivitat en la caça amb arc
- La importància de les olors en la caça amb arc
- Els reclams sonors i la caça amb arc
- Modalitats de caça amb arc
- L'aventura de caçar amb arc

L'ARQUERIA I EL DESAFIAMENT DE LA CAÇA AMB ARC
Sintes, Javier
Agualarga Editors, S.L.
304 pàgines
Idioma: Espanyol
ISBN: 8488959001 ISBN-13: 9788488959003
(05/1994)

Aquest amplíssim estudi, de gran qualitat gràfica i excel.lent contingut, pretén reflectir el panorama actual de la caça amb arc a nivell mundial, amb especial atenció al nostre país. Al seu torn, també presta atenció als aspectes històrics de la nostra arma favorita, tot això de la mà d'un dels més coneguts caçador arquer espanyol.
Es tracta, indiscutiblement, d'una de les obres ja clàssiques en llengua espanyola, primer per la seva evident qualitat, i segon, per ser el primer tractat d'aquestes característiques publicat a Espanya. La seva lectura és, per descomptat, absolutament recomanable; només es troba a faltar una edició més barata per poder portar a sobre com a llibre de camp i realitzar anotacions sobre la marxa.

GUIA D'INICIACIÓ AL TIR AMB ARC TRADICIONAL
Brian J. Sorrells
Tutor
112 pàgines
Idioma: Espanyol
ISBN: 8479024992 ISBN-13: 9788479024994

Guia útil per a principiants en aquesta pràctica i per als qui desitgen abandonar els arcs compostos. Tracta els aspectes bàsics del tir amb arc tradicional: la selecció d'arcs i fletxes, la tècnica de tir adequada, l'entrenament per millorar la precisió, la participació en la primera competició, etc.

ANATOMIA I TIR AMB ARC
Axford, Ray
Tutor
164 pàgines
Idioma: Espanyol
ISBN: 8479026375 ISBN-13: 9788479026370
1 edició (03/2007)

El tir amb arc requereix un esforç psicofísic, amb l'ús eficaç d'ossos, articulacions, músculs i tendons. Aquest llibre presenta dibuixos i diagrames clars juntament amb text explicatiu, per millorar els coneixements de biomecànica del tir amb arc.

Ray Axford fa 30 anys dedicat al tir amb arc, ha donat infinitat de conferències sobre l'anatomia humana i biomecànica.

TIRO CON ARCO, EL - SIMBOLISMO Y METAFISICA, de COOMARASWAMY, ANANDA K.EL TIR AMB ARC: Simbolisme i Metafísica
Ananda K. Coomaraswamy
Edicions Obelisc
76 pàgines
ISBN: 8477204950 ISBN-13: 9788477204954
2 ª edició (09/1996)

Darrere l'aparent dimensió esportiva del tir amb arc, s'amaga un ancestral i riquíssim simbolisme. El gremi dels arquers era, a Turquia, una agrupació secreta on els membres eren admesos per qualificació o per iniciació. Quan l'aspirant a arquer havia passat per la instrucció i havia esdevingut un destre, era acceptat pel Saij, el Mestre, i després de la iniciació podia prendre part en les disputes formals. Res és superflu en l'art del tir amb arc, cada gest obeeix a una raó transcendent.

KYUDO
Nalda Albiac, José Santos
Editorial Ales
128 pàgines
ISBN: 8420302201 ISBN-13: 9788420302201

El tir amb arc japonès. Kyuba no Michi. Yabu Same. Kyudo Zen L'equip. La tècnica. Kyu-Rei. Les escoles. Un llibre molt amè i didàctic, amb un rigorós anàlisi tècnica d'aquest Art Marcial Tradicional. Per José Santos Nalda.


ZEN EN L'ART DEL TIR AMB ARC
HERRIGEL, EUGENE
Alfaomega, S.L.
176 pàgines
Idioma: Espanyol
ISBN: 8484451275 ISBN-13: 9788484451273
1 edició (2005.04.01)

El filòsof alemany Eugen Herrigel compte en aquest llibre els seus sis anys com a deixeble d'un dels més reconeguts mestres de arqueria (kyudo) de Tòquio, com va superar gradualment les seves inhibicions i va aprendre a estirar l'arc lliure d'intenció i amb un tipus de 'força no forçada "que permetia al tir desprendre's del tirador com fruita madura que cau de la branca.

Aquesta experiència li va mostrar noves certeses i transformar tot el seu ésser.

El llibre, traduït a més de trenta idiomes i permanentment reeditat des que es va publicar per primera vegada el 1953 té la virtut de presentar el més profund de la doctrina zen des de la ment d'un occidental, ofereix, a més, un ensenyament de vida vàlida per totes les disciplines i especialment útil per a les noves generacions de lectors.

'Per assolir el mestratge en un art, no és suficient el coneixement tècnic. Un ha de transcendir la tècnica de manera que el domini es converteixi en un 'art sense artifici' i brolli directament de l'inconscient. '

'I el mestre s'horroritzava menys que jo davant el meu fracàs. Sabia per experiència que això passaria? 'No pensi en el que ha de fer, no reflexioni com fer-ho-va exclamar-, només si pren per sorpresa al arquer mateix, el tir surt suaument! Ha de ser com si la corda tallés de cop i volta el polze que la reté, sense que vostè obri la mà intencionadament! '

Traduït a més de trenta idiomes, té la virtut de presentar el més profund de la doctrina zen des de la ment d'un occidental, ofereix, a més, un ensenyament de vida vàlida per a totes les disciplines i és especialment útil per a les noves generacions de lectors.

KyudoKYUDO - L'Art Japonès del Tir amb Arc
Autor: R.B. Acker
Edicions Obelisc, S.A. Barcelona Espanya 1999
80 Pàgines
ISBN :84-7720-689-9

El Kyudo o Art Japonès del Tir amb Arc és una de les Arts Marcials més antigues i reverenciades. El Kyudo és essencialment un art espiritual en què el blanc no és un objectiu sinó un mirall. Res és superflu en aquest art en el qual cada gest obeeix a una raó transcendent. Aquest llibre és un mer tractat sobre el tir amb arc japonès, sinó una breu exposició dels propòsits i mètodes del tir amb arc tal com es practica al Japó. R. B. Acker ens ofereix un testimoni de primera mà basat en la seva experiència amb mestres japonesos.
La postura correcta, la preparació adequada, la manera de sostenir l'arc, com cal posar les espatlles, com cal respirar, etc. tots els detalls d'aquest art ens són explicats amb simplicitat i precisió.

EL CAMÍ DE L'ARC
Autors: Héctor Cirigliano i Leonardo Killian
Editorial: Biblos (Buenos Aires - Argentina)
ISBN: 9789507867477

Investigació històrica feta amb serietat sobre l'Arc i la Fletxa a través dels temps.
Un agradable i instructiu text ple d'interessants dades històriques que ho fan útil i alhora entretingut.


Tiro con Arco Recreativo
TIR AMB ARC RECREATIU
Autor: PROF. MANUEL J. SALAZAR
Data: 15/05/2001
181 Pàgines
ISBN: 84-85977-77-7

El tir amb arc com a activitat recreativa. El tir amb arc com a activitat sociocultural. El tir amb arc com a activitat pedagògica. Què hem de saber del tir amb arc?. Permisos i llicències. Les diferents formes de tir. Les zones i llocs de pràctiques. Normes i precaucions. El material. La tècnica elemental de tret. Metodologia i organització. Manualitats i construccions. Fabricar un arc. Fabricar fletxes. Fàbriques un trípode i una rosca de tret. Circuits i recorreguts. Jocs aplicats: batalles, peces, cartes, parcel · les, el rellotge, el cavall. El penjat, els globus, el golf. Competicions recreatives. Creació d'una escola de tir amb arc. Diccionari de l'arquer. En color.


EL TIR AMB ARC
Autor: Edoardo Sfogliarini
Editorial: De Vecchi

Bàsicament sobre tir olímpic, però interessant sobre l'entrenament.1 comentari:

  1. donde puedo comprar el libro porfavor el de tecnica mecanica y planificacion de entrenamiento de eduardo jimenez alvarez porfavor de contestrame si ustedes lo venden a cuanto

    ResponSuprimeix