divendres, 8 de gener de 2016

WILLIAM SHATNER: UN ARQUER A L'ENTERPRISE

Per: Jaume Montull Rué

William Shatner és un actor, músic, autor i director canadenc nascut a Mont-real, Quebec, un 22 de març de 1931. Com a actor es va fer famós arreu del món i fins i tot esdevingué una icona cultural per la seva interpretació de James T. Kirk, el capità de la nau Enterprise a la sèrie de televisió de ciència-ficció Star Trek, en els períodes 1966-1969 i 1973-1974, i a set seqüeles cinematogràfiques entre 1979 i 1994.

Va escriure una sèrie de llibres sobre les seves experiències fent de Capità Kirk, i també en col·laboració diverses novel·les ambientades a l'univers de Star Trek. Una altra sèrie de novel·les de ciència-ficció seves va ser adaptada per a televisió, mitjà en el que ha seguit treballant. Ha guanyat dos premis Emmy Award i un Golden

La seva vida personal és plena de moltes pujades i baixades doncs se'l considera un personatge peculiar i polèmic.
Entre la gran quantitat de sèries destaquen les seves interpretacions en Juli Cèsar, La zona desconeguda, el Fugitiu, La gran vall, Star Trek, Missió Impossible, Kung Fu, i moltes altres més així també en films com Els germans Karamazov, El judici de Nurenberg, Boomerang, Miss agent especial i totes les pel·lícules de Star Trek per citar-ne unes quantes.

Però William Shatne sembla que també fou un bon arquer i per això l'incloíem en aquesta secció.Sembla ser que a finals dels anys 60, principis dels 70, un bon grapat d'estrelles va preferir el tir amb arc en comptes de jugar a golf. William Shatner, l'astronauta Joe Engle, James Drury, conegut per interpretar el paper de el Virginià a la sèrie The Virginian.i altres famosos de l'època, van ser un dels membres fundadors del club original Fred Bear Sports Club.


William Shatner solia practicar en el rodatge de Star Trek entre les escenes amb el seu arc Jennings, un dels arcs de William Shatner fabricat per Tom Jennings (fet de pal de rosa) i que duu una nota, en la cantonada superior esquerra, que dona les gràcies a Tom per l'arc que hi havia fabricat per a ell. Hi havia el dubte sobre si aquest arc es mostra en un episodi de Star Trek en 1968 o principis de 1969, donat que apareix en un foto de l'època, o era un anunci de Jennings en una revista. Sobre això Tom Jennings va dir que va ser per la sèrie de Star Trek ja que com a prova Shatner porta el seu uniforme de Star Trek i que estaven rodant una escena a la seva botiga de California.

Apart d'arquer, William Shatner, també és un bon esquiador, bus, gran genet, expert en karate i jugador de tennis. Tot i que ha renunciat a la caça, ell li diu amb orgull barrejat i tristesa per l'ós Kodiak (l'ós de Kodiak és la subespècie més grossa de l'ós bru) de 9 peus a qui va disparar amb arc i fletxa i la pell ara cobreix i adorna el sòl del seu estudi.

Sobre la caça d'aquest ós va escriure..."Van trobar l'ós mort en els arbusts. A la llum del sol amb les ombres de les branques que es mouen a través dels animals gegants esquena, semblava com si encara estigués viu i que solament va ser aterridor. Ens va ficar en ell per assegurar-se que era mort .

En aquest moment vaig canviar de ser un caçador a algú que agafar un ocell i deixa que es perdi al sortir per una finestra. Mai he disparat a qualsevol criatura viva de nou. Pel que fa a aquest magnífic animal, la increïble estupidesa del que havia fet només em va humiliar. Em vaig adonar que destruir la vida era destruir part de mi mateix. La vanitat de la mateixa, la idiotesa d'això, però fins que em vaig enfrontar de suportar tenia res a veure amb el coratge."

Per alguns, aquest fet, el va fer considerar com un hipòcrita narcisista. Shatner és vegetarià i des de part de la dècada dels 80 defensa els drets dels animals sent un portaveu de PETA que parla en contra de la caça, però està involucrat amb el negoci de ferradura, sobretot en la indústria del cavall, doncs ha estat un ferrador per més de 20 anys.
Cap comentari:

Publica un comentari