dissabte, 5 de maig de 2012

TIRADA MEDIEVAL A VALL-LLOBERA 2012

Per: Jaume Montull Rué
- 29 ABRIL DE 2012 -

Dintre dels actes de la 1ª Trobada Medieval de Grups de Recreació Històrica a Vall-llobera, organitzat per ARCOFLIS (la nostra associació arquera i medieval) i Arc Club Vall-llobera, es celebrà un torneig medieval de tir amb arc per a tots els arquers que prèviament s'havien abillat a la manera de l'època.

  
A les 8.00 del matí estaven tots convocats per a inscriure's al torneig que començaria a les 9.00 hores.
Abans del començament els arquers aprofitaven per a fer escalfaments, practicar una mica la punteria o senzillament esmorzar en el bar de les instal·lacions.


Els organitzadors vam dividir el torneig en dues parts, una primera era a mode del clàssic recorregut de bosc que tothom coneix prou bé, un circuit de 20 dianes volumètriques repartides pel bosc.


El circuit estava prou bé, considerant que la nit abans havia plogut i fins i tot un bon sol lluïa dalt de tot començat a escalfar el matí, tot perfecte per a fer un gran recorregut com així va ser.

  

 

La segona part era eliminatòria i va consistir en anar eliminant arquers fins que en quedes un de sol, el guanyador. Per a fer-ho vam posar en una diana un cercle gran, que més tard seria més petit incrementant així la dificultat. També, a mesura que es feia més petit l'objectiu a la diana, s'allunyava la distancia de tir afegint així major dificultat i emoció a la eliminatòria.

 

La primera ronda va ser fàcil. Cada arquer disposava de tres fletxes per encertar-les en la diana acordada, cosa que van fer tots. La segona ronda ja va ser més disputada doncs la diana més petita oferia major dificultat i precisió i ja van començar a caure els primers arquers.I més complicat es va posar amb la distancia fins que a la fi en una disputada ronda final va haver-hi un únic guanyador.


Seguidament s'atorgaren els premis als guanyadors i un premi especial als millors vestits segons consideració dels jutgesTot plegat una magnifica jornada plena de riures, companyonatge i bon humor que esperem repetir ben aviat


Si voleu més informació visiteu:


1 comentari: