dimecres, 18 de maig de 2011

RECORREGUT DE BOSC

Una de les modalitats més atractives que ofereix el tir amb arc és sens dubte la del recorregut de bosc.

Aquesta modalitat consisteix en anar tirant fletxes sobre dianes a mida de es va avançant en el bosc seguint un recorregut preestablert en el qual anirem trobant diferents dianes. Aquestes poden ser en dues dimensions, el que anomenem comunament 2D, amb dibuixos o fotografies d'animals i que serien d'un total de 21 dianes per recorregut, o en tres dimensions, les populars 3D, que gaudeixen de major acceptació per ser figures volumètriques, reproduccions tridimensionals a escala real d'animals fetes de foam o derivats del plàstic i de les que hi trobaríem 20 per circuit.

Quant a la modalitat d'arcs estan tots previstos ja que es pot realitzar un recorregut de bosc amb qualsevol dels arcs tipificats en el reglament, és a dir, l'arc recte o longbow (ARE), l'arc recurbat de caça (ARC), l'arc clàssic o recurbat olímpic (ACL), l'arc mecànic o de politges sense visor i sense disparador (AME) i l'arc lliure o de politges amb visor i disparador mecànic (ALI) Deshacer

Pel que fa a les fletxes utilitzades aquestes poden ser de carboni, alumini i fusta segons la modalitat d'arc triada.

En competició els arquers participants es distribueixen en petites patrulles o grups de 3 o 4 arquers podent arribar a 5 si hi ha molts participants o queda algun arquer solt. A cada patrulla es tria a un cap que serà el responsable d'aplicar l'ordre de tir i que es respectin les normes del circuit. Els arquers integrants de cada patrulla no podran pertànyer tots al mateix club per evitar possibles fraus en les puntuacions sinó que es reparteixen entre els diversos clubs participants.

De la mateixa manera el control i suma de les puntuacions les fan dos arquers diferents dins de la mateixa patrulla que les aniran anotant en les respectives targetes de puntuació per evitar així haver errors que donarien lloc a futures reclamacions. Encara que hi ha també jutges en un torneig, no hi ha tants com patrulles per anar seguint el circuit de manera que cada patrulla s'erigeix ​​també en jutge prenent conjuntament decisions que afecten el torneig.

Tenim els arcs, les fletxes, formada la patrulla, elegit un cap i ens trobem en l'inici del circuit, que fem ara? doncs seguir les indicacions que anirem trobant i que ens marcaran el recorregut a realitzar normalment representat per fletxes d'indicació o tires de color degudament senyalitzades i per piquetes que ens marcaran la zona d'espera, la zona de tir, etc, segons el color de les mateixes.

Les puntuacions varien també en funció d'on es clava la fletxa a la diana obtenint major puntuació si les fletxes es troben a la zona vital de l'animal representat i 0 punts per a les fletxes que no l'encerten. El guanyador és el que obté major puntuació.

Hi ha moltes més normes sobre un torneig que queden recollides en el Reglament de Recorregut de Bosc del qual podeu informar-seguint aquest enllaç:

REGLAMENTO DE RECORRIDO DE BOSQUE

Tant en la modalitat de competició o simplement per plaer o diversió el recorregut de bosc és un esport molt recomanable i saludable. Passejar a l'aire lliure i estar en contacte amb la natura són només alguns dels plaers que et dóna aquest esport a part de gaudir de la bellesa de molts dels nostres boscos unit a les sensacions que produeix el sol fet de deixar anar una fletxa. .1 comentari:

  1. Muy interesante tu blog, soy escritor de novela histórica y alguna vez me encontré con dudas a la hora de "lanzar una flecha". te tomaré como referencia.
    Un saludo desde maestrazgomagico.blogspot.com
    RAUL

    ResponSuprimeix